نگاهی به دلایل اوج‌گیری قیمت جهانی گوشی‌های هوشمند

تردیدی در این نیست که امروزه قیمت اسمارت‌فون‌ها بسیار بالاست، به طوری که خرید گوشی‌های پرچمدار می‌تواند بیش از ۱,۵۰۰ دلار و در برخی موارد ۲,۰۰۰ دلار هزینه در بر داشته باشد؛ بهایی که به سادگی از هزینه خرید برخی لپ‌تاپ‌های میان‌رده یا حتی تلویزیون‌های ۴K با نمایشگر ۷۵ اینچی هم فراتر می‌رود. این در حالی است که تنها پنج سال پیش، گوشی‌های هوشمند با قیمتی مناسب، در حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ دلار، عرضه می‌شدند. حالا افزایش قیمت بیش از دو برابری اسمارت‌فون‌ها در بازه‌ای نه چندان طولانی، این پرسش را به ذهن می‌آورد که علت این افزایش چیست و آیا خریداران در آینده نیز حاضر به پرداخت چنین هزینه گزافی برای گوشی‌های هوشمند خواهند بود؟

بیایید به سال ۲۰۰۷ میلادی و عرضه نخستین آیفون، به عنوان یکی از اولین گوشی‌های گران‌قیمت دوران خود بازگردیم. در آن زمان، قیمت ۵۹۹ دلار برای یک گوشی هوشمند، بسیار بالا به شمار می‌آمد؛ چنان که استیو بالمر (Steve Ballmer)، مدیر عامل وقت مایکروسافت، این شیوه قیمت‌گذاری را «دیوانگی اپل» نامید. او در گفت‌وگویی که در همان سال ۲۰۰۷ با روزنامه USA Today انجام داد، در این زمینه گفت: «آیفون برای در اختیار گرفتن سهم قابل توجهی از بازار هیچ شانسی ندارد. [مطلقاً] هیچ شانسی». او در ادامه افزوده بود «ممکن است [اپل] پول زیادی به دست آورد، اما اگر عملاً به ۱.۳ میلیارد گوشی فروخته‌شده نگاه کنید، ترجیح می‌دهم نرم‌افزارمان در ۶۰، ۷۰ یا ۸۰ درصد از آن‌ [گوشی‌ها] باشد و نه در ۲ یا ۳ درصدی که احتمالاً در اختیار اپل خواهد بود.»

اما بر خلاف پیش‌بینی بالمر، مصرف‌کنندگان آیفون را با همین قیمت خریدند و همه می‌دانیم که در نهایت چه بر سر بخش موبایل مایکروسافت، کمپانی RIM، شرکت نوکیا و همین طور کمپانی Palm آمد. آیفون‌های اپل با بیشترین فضای ذخیره‌سازی در حال حاضر با قیمتی در حدود ۱,۶۰۰ دلار به فروش می‌رسند. این در حالی است که این شرکت همچنان قیمت گوشی‌های خود را به آرامی افزایش می‌دهد. غول کوپرتینویی از سال ۲۰۱۴ و پس از معرفی آیفون ۶ در دو نسخه استاندارد و پلاس (با تفاوت‌هایی در ابعاد بدنه، وزن، اندازه و وضوح صفحه‌نمایش و طول عمر باتری) امکان افزایش قیمت را در مدل پیشرفته‌تر گوشی برای خود ایجاد و با افزودن ویژگی‌های بیشتر، این بهای بالاتر را توجیه کرده است.

البته اپل تنها شرکتی نیست که طی سال‌های اخیر در مسیر افزایش قیمت قرار گرفته است. گوگل بیش از ۱۰ سال پیش و در ابتدای سال ۲۰۱۰ گوشی Nexus One را، با همراهی اچ‌تی‌سی و با قیمتی در حدود ۵۲۹ دلار روانه بازار کرد. سپس در اسمارت‌فون‌های بعدی یعنی Nexus S و Galaxy Nexus اندکی قیمت‌ها را کاهش داد و در Nexus 4 به سطح ۳۵۰ دلار رساند. اما این شرکت هم از زمان عرضه نکسوس ۶ افزایش بهای اسمارت‌فون‌های خود را در پیش گرفت و در نخستین گام، سطح قیمت را برای نسخه پایه ۳۲ گیگابایتی این محصول به ۶۴۹ دلار رساند. در حال حاضر نمونه ۱۲۸ گیگابایتی Pixel 4 XL با قیمت ۹۹۹ دلار به فروش می‌رسد که هرچند بهای آن در مقایسه با آیفون چندان بالا نیست، اما به هر حال در زمره محصولات گران‌قیمت قرار می‌گیرد.

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
× کارشناس فروش